Към тях се появиха обвинения, че са отговорни за случилото се

Бившите вътрешни министри Младен Маринов и Христо Терзийски излязоха с позиция относно разпространените кадри с полицейско насилие по време на протестите от миналото лято. Към тях се появиха обвинения, че са отговорни за случилото се.

Кадрите бяха показани от парламентарната комисия, която проверява случаите на полицейско насилие по време на антиправителствените протести от миналото лято. 

Прокуратурата взе боя под колоните на МС под специален надзор

"Народни представители и лица, които твърдят, че съм укривал данни за престъпления в качеството ми на вътрешен министър, ще трябва да докажат тези свои твърдения пред българския съд. Призовавам разпространените в петък от временната парламентарна комисия видео кадри да не бъдат използвани за нагнетяване на политическо напрежение и омраза в българското общество", написа във Facebook Маринов.

 

 

"Категорично не приемам превишаването и злоупотребата с полицейски правомощия, както и противозаконни действия, извършвани срещу полицейски служители, изпълняващи своя служебен дълг", добавя той.

Христо Терзийски призова този случай да не бъде използван за разчистване на сметки с политическите опоненти и за сеенето на раздори в обществото.

 

 

"Нека както се разследват справедливо случаите на превишаване и злоупотреба с полицейски правомощи, така да се разследват и случаите на насилие срещу български полицаи! Нека истината бъде еднаква за всички, защото благодарение на работата на българската полиция успяхме да запазим гражданския мир в нашата страна!", написа той.