Заради липса на кворум заседанието беше прекратено преди изчерпването на всички точки от дневния ред

Ахмед Доган и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков са поканени на изслушване във временната парламентарна комисия „Росенец”. Те ще трябва да се явят на 14 септември, ако все още има Народно събрание.

Скандал в комисията по казуса "Росенец"

Заседанието на комисията беше прекратено заради липса на кворум. Народните представители не подложиха на гласуване предложението на Хамид Хамид да бъдат поканени и изслушани всички 5 800 души от ДПС, които взеха участие в протеста на 11 юли 2020 година в парк „Росенец”. Самият Хамид напусна заседанието заради участие в правната комисия. Колегата му Рамадан Аталай също си тръгна, което остави комисията без кворум и заседанието беше закрито.

„Виждам, че Комисията все още се занимава с неща, които не са ѝ предмет. Опитвате се през цялото време да влезете в предизборна кампания. Опитвате се да каните хора, които нямат абсолютно нищо общо с това, което сега се случва, със сигурността на онези съоръжения, които са направени на тази територия. Затова аз напускам заседанието с ясното съзнание, че вие няма да може да влезете в същността на предмета на дейността на Комисията и ви благодаря”, заяви Аталай.

„Г-н Аталай, ако напуснете заседанието, аз ще трябва да го закрия, тъй като няма да имаме нужния кворум. Г-н Байчийски от Бургас е дошъл и ние няма да можем да го изслушаме, защото вие бламирате заседанието”, каза Калоян Янков – председател на комисията „Росенец”.