Преднага се вдигане на налозите за богатите американци и корпорациите

Демократите от Камарата на представителите на САЩ представиха в понеделник своя обширен план за данъчна реформа, който включва отмяна на съкращенията, направени от Доналд Тръмп, и повишаване на процентите за богатите американци и корпорации, но промените все още трябва да бъдат договорени в Конгреса.

Усилието е предназначено да събере близо 3 трилиона долара нови приходи, за да помогне за покриване на разходите за огромния пакет от разходи на президента Джо Байдън, който представлява драматично разширяване на мрежата за социална сигурност и други публични инвестиции в общ размер на около 3,5 трилиона долара.

Одобриха създаването на комисия за разследване на безредиците в Капитолия

Според план, разпространен от демократичното ръководство на комисията за начини и средства за изготвяне на данъци, данъчните ставки за най-високопоставените служители в Америка ще се повишат от 37% на 39,6%.

Процентът за бизнеса с над 5 милиона долара годишни приходи ще скочи от 21 процента на 26,5 процента. Корпоративното увеличение е по-малко амбициозно от предложената от Байдън 28 -процентна ставка, но по-високо от 25 -те процента, предпочитани от сенатора демократ и центрист Джо Манчин.

Поради това преговорите трябва да продължат в демократичния лагер, тъй като те търсят консенсус през следващите седмици. Ставката на корпоративния данък беше намалена драстично, от 35 процента на 21 процента, по време на основния данъчен ремонт на републиканеца Тръмп през 2017 г.

САЩ затягат правилата за ИТ гигантите с нови закони

Републиканците са яростно против предложенията на демократите, но партията на Байдън използва бърза процедура, която би позволила на мнозинството на демократите да прокарат реформите само със своите гласове. Като се има предвид тънкото им като бръснач мнозинство както в Сената, така и в Камарата на представителите, демократите трябва да постигнат деликатен консенсус в своята група между левия фланг и по-умерените членове.

"Цената на живота скача неимоверно много за американските семейства. Какво правят демократите от Камарата на представителите по този въпрос? Те се опитват да прокарат "най -голямото увеличение на данъците от десетилетия", написаха в Туитър републиканците от Камарата на представителите, цитирайки статия на „Политико“.

Facebook и Google са "за" модернизирането на международните данъчни правила

Брандиран „Възстановете по-добре“, планът на Байдън има за цел да „трансформира“ американското общество чрез въвеждане на универсална детска градина, намаляване на разходите за грижи за деца, подобряване на достъпа до здравни грижи, увеличаване на инвестициите в обществени жилища, легализиране на милиони работници мигранти и разширяване на мерките за борба с изменението на климата. Демократичните лидери дадоха на различните комисии на Конгреса срок до сряда да представят своите подробни части от пакета.

Източник: БГНЕС