Парите са били укрити в камион

Митнически служители от Териториална дирекция Митница Русе откриха недекларирана валута с левова равностойност над 850 000 лева при проверки на три товарни автомобила в района на ГКПП „Дунав мост“ – Видин.

На 12 септември е отклонен за митническа проверка товарен автомобил с чужда регистрация, който влиза в страната от Румъния. Шофьорът бил турски гражданин. Той заявил, че няма нищо за деклариране. При проверка обаче, под леглото в шофьорската кабина, са открити два плика, съдържащи 290 000 щатски долара и 35 000 евро в различни купюри.

Недекларирани над 1 млн. лв. във възглавница на „Капитан Андреево“

Ден по-късно митническите служители откриват недекларирани 20 000 британски паунда при проверка на друг влизащ в страната товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от турски гражданин. Валутата е била укрита във фабрична кухина в арматурното табло на превозното средство.

На 14 септември, отново в района на пункта, е проверена и влизаща от Румъния товарна композиция, която доставяла стока за България. В кабината митническите служители намират черен плик с банкноти в купюри от 100 американски долара. Общата сума на откритите парични средства е 150 000 долара.

Срещу водачите на трите товарни автомобила са съставени актове за установените нарушения на Валутния закон и са им наложени глоби.