„В момента успяваме да плащаме заплати, но това няма да продължи дълго", категорична е Десислава Христова

АПИ дължи на „Автомагистрали“ близо 250 млн. лв. Това обяви в студиото на „Събуди се" шефът на дружеството Десислава Христова. 

„Автомагистрали” не дължи пари на работници. Ние сме изпълнители на договори за текущ ремонт и поддръжка. И ние, и пътният бранш чакаме пари от Пътната агенция. Нашите работници са около 500 души. В момента успяваме да плащаме заплати, но това няма да продължи дълго", коментира Христова. 

Пътният бранш излиза на национален протест утре

Тя коментира и скандала, който се заформи заради това, че заплатата й е увеличена тройно - от 3600 на 11 000 лв. 

„Сякаш всичко е фокусирано върху мен. Моята заплата не зависи нито от принципала на г-жа Комитова, нито от решение на Борда на директорите. Възнаграждението ми зависи от закон, приет по време на управлението на ГЕРБ. Тези заплати се определят от правилника съобразно с това какви функции изпълняваш. От 10 август моите функции са променени. Дотогава съм била член на Съвета на директорите. След това заедно с изпълнителния директор управляваме дружеството", поясни директорът на дружеството.

Христова е категорична, че дружеството е на печалба. „Не работим за чекмедже или за нещо друго. Работим публично", заяви тя.

Целия разговор гледайте във видеото.