Вчера той беше пуснат под домашен арест

Венцислав Дамянов, по прякор Венци Боксьора, който вчера беше пуснат под домашен арест, е задържан тази вечер при специализирана акция на СДВР в Световрачене. Това научи NOVA. По неофициална информация са задържани и трима души от неговото обкръжение.

Жандармерия в Световрачене след излизането на Венци Боксьора от ареста

По-рано днес жандармерия влезе в софийското село. Причината - масовият страх на хората там. Дамянов е обвинен в побои и закани с убийство. Местните хора твърдят, че рецидивистът всъщност не си стои у дома, а често излиза навън. По думите им те живеят в страх от отмъщение.

Пуснаха под домашен арест мъжа, обвинен в побои и унижения на хора в Световрачене

Дамянов беше задържан преди седмица. След ареста Софийската районна прокуратура му повдигна две обвинения. Едното - за закана с убийство. Софийският градски съд обаче го пусна под домашен арест. 

 

 

СДВР предприе акция по малките населени места

„Тази мярка не подлежи на обжалване и протест. Не мога да коментирам самия акт на съда. Осъждан е 8 пъти за нанасяне на телесни повреди грабежи, изнудване, разпространение на наркотици”, каза по-рано в сряда Деян Славов - зам.районен прокурор от СРП.

СЛЕД РЕПОРТАЖ НА NOVA: Повдигнаха обвинения на Венци Боксьора (ВИДЕО)

Серия от побои, нападения с брадва и унижения в село до София (ВИДЕО)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.