Услугата се въвежда от 7 октомври

Заплащането за освобождаване от "скоба" и за паркиране в "синя" или "зелена" зона в София вече ще е възможно и чрез мобилно приложение - Sofia Plus. То е безплатно и изисква еднократна регистрация.

Чрез него, още от днес, потребителите могат дистанционно - с кредитна или дебитна карта, да заплатят дължимата такса. Така отпада необходимостта да се завява освобождаване от "скоба" по телефона на Информационния център на дружеството, което досега беше единствената опция. Отпада и нуждата водачът да стои до автомобила и да чака мобилния екип на ЦМГ. Веднага след като "скобата" бъде отстранена, той ще получи SMS, че е необходимо да заплати нов престой или да премести автомобила си.

Чрез Sofia Plus ще може да се заплати такса за освобождаване и на кола, която не е на самия водач, а на негов роднина или приятел. Нужно е само да се въведе номера и данните на банковата карта. Системата използва латиница и работи с Android и IOS.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК

Източник: Снимка: ЕПА/БГНЕС