YouTube забранява рекламата, противоречаща на научния консенсус за промените

Американска интернет и софтуерна корпорация Google обяви, че няма да позволява на потребители, отричащи климатичните промени, да осребряват свое съдържание на нейни платформи, предаде ДПА.

YouTube ще сваля видеоклипове с фалшива информация за ваксините

Новата политика за рекламодатели и потребители в YouTube ще забранява да се рекламира и да се печели от съдържание, противоречащо на добре установения научен консенсус за съществуването и причините на промените в климата, съобщи корпорацията в специално изявление.

Това включва съдържание, отнасящо се до климатичните промени, за които се казва, че са измислица или измама, твърдения, отричащи, че дълготрайните тенденции показват, че климатът на планетата се затопля, и твърдения, отричащи, че емисиите на парникови газове и човешката дейност допринасят за климатичните промени, посочва Google.

Според доклад на Facebook: Фалшива новина за ваксините - най-четена в САЩ

Компанията ще проучва съдържанието и ще прави разграничение между неверни твърдения, представяни като факти, и съдържание, което съобщава за такива твърдения или ги обсъжда.
Google ще започне да прилага новата си политика от ноември.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА