Балотаж за кмет имаше в общините Стражица и Калояново

В 2 общини и 4 кметства се състоя втори тур на частичните местни избори. Изборите са насрочени с укази на президента Румен Радев. Първи тур се проведе миналата седмица в 2 общини и 12 кметства, като 8 населени места избраха кмет на първи тур, а днес се проведоха балотажи в 6 населени места. 

В община Стражица за кмет е избран Йордан Цонев. Полицейският служител пребори конкурента си, подкрепен от ГЕРБ - Георги Бянов. При паралелното преброяване Цонев води с около 200 гласа. 

Местни избори днес и в Копринка

Във Великотърновско денят започна с жалби на единия от кандидатите за кмет на община Стражица. По негови предположения ще бъде направен опит за саботаж на машинното гласуване.

В село Камен неделята е важен ден, тъй като всяка седмица има пазар. Изборите за кмет на общината обаче бяха оставени на заден план от местните. Селото е с компактно население и съмнения за контролиран вот винаги има.

Първи арести в Буковлък за купуване на гласове

Официално, никой не говори за купуване и продаване на гласове, но неформално всички коментират тази порочна практика.

Още вчера беше подадена и първата жалба в Общинската избирателна комисия от единия кандидат за кмет, затова че ще се направи опит да бъдат повредени машините в двете секции на село Камен. Поради тази причина още тази сутрин беше направена профилактика.

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.