Ивайло Вълчев от ИТН пък заяви, че се надява политическите аргументи да надделеят в президентската битка

Протестът на строителите е "бомба, заложена от Борисов и хората му". Такова мнение изрази Мика Зайкова от "Има такъв народ" в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS. Според нея демонстрантите трябва да попитат своите работодатели къде са парите, защото министър Комитова не може да ги извади от джоба си. Все пак, според Зайкова, ще се намери буфер и хората няма да останат без пари. 

Зайкова коментира и темата за цената на тока. "България има 10 000 вата инсталирана мощност за производство на електричество, а ползваме между 3000 и 5000. Има ток, колкото си искаш. Важното е да не се прави спекулация с износа", смята бившият депутат от ИТН.

Колегата й Ивайло Вълчев пък коментира битката за президентския пост. Според него "Лозан Панов бързо ще установи, че да си интелигентен човек в политиката май не е достатъчно".

Мика Зайкова: Не харесвам Николай Василев. Той е корумпиран

"Продължавам да се надявам, че в надпреварата ще се запази добрият тон и ще надделяват само политически аргументи", каза още Вълчев.

"Нашата подкрепа е за Румен Радев. Тя е принципна заради това, което направи за четири години и за това, че подкрепи протеста. Невъзможно е държавният глава и ДПС да имат скрити общи отношения", коментира Зайкова. 

Вълчев допълни, че партията му пристъпва към предстоящите избори с нагласата, че има работа, която трябва да бъде довършена.

И Вълчев, и Зайкова заявиха, че всички парламентарно представени партии, с изключение на ГЕРБ и ДПС, са възможни коалиционни партньори на ИТН в евентуално бъдещо правителство.

Повече по темата вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.