Пламен Димитров пък определи неизплащането на средствата като опит на служебното правителство да избяга от отговорност

Държавата има достатъчно пари, за да се разплати със сторителите на пътища, които вече са си свършили работата. Има средства и да се компенсират потребителите на свободния пазар за високите цени в енергетиката. Такова мнение изрази председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

"Г-жа Комитова не иска да води диалог с браншовата камара "Пътища", с което поставя под въпрос индустриалните отношения в Европа. Тя иска да разговаря със собствениците на фирми, а те са се сдружили", коментира още Велев.

Според него от инфлацията при планиран недостиг от 5 млрд., има излишък от 1 млрд.

Пътни строители блокираха с тежка техника центъра на София (ВИДЕО+СНИМКИ)

От своя страна Пламен Димитров от КНСБ сподели, че на строителите не са изплатени около 40 млн. лв. Не е имало и аванс, а парите реално са изработени от 6 месеца. Договорката с властта е била дължимите суми да бъдат преведени на строителите до миналия петък, но това не се е случило.

По думите на Димитров неизплащането на средствата е "опит на служебното правителство да не се поема отговорност, защото му се вижда прекомерна".

Целия разговор по темата вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.