„Политическата криза, в която се намира страната, е в резултат на тяхното управление", добави съпредседателят на „Демократична България"

„Разговори с ГЕРБ няма да има. Опитват се да пробият изолацията - това е тяхно право, но няма да успеят. Политическата криза, в която се намира страната, е в резултат на тяхното управление. В момента другите сили се борят да ги отместят”. Това заяви съпредседателят на „Демократична България" Атанас Атанасов. 

„Демократична България" обяви водачите на парламентарните листи за вота

„Смятаме, че Лозан Панов има качествата да бъде президент и ще работим за това хората да го разберат”, каза още Атанасов. 

„Той е издигнат от „Правосъдие за всеки”, с които имаме много близки точки и сме си взаимодействали. Той е високообразован, самостоятелен човек, с особен и твърд характер. Много харесвам такива хора и ги подкрепям, но не бива да очаквате, че ще бъдем единодушни с него по всички теми”, посочи съпредседателят на ДБ. И добави: „Подкрепихме го, защото той показа, че е абсолютно независим при взимане на решения. Държавният глава трябва да е човек, който да се опитва да работи с всички, но да взима сам решенията си, а не да бъде подвластен на една или друга среда”.

Отказаха регистрация на листата на "Демократична България" в Стара Загора

По думите му в момента държавата действително е в тежка политическа криза. „Това се отразява както на социалния живот, така и на икономиката. Трябва да работим за това да измъкнем страната от тази криза”, коментира още съпредседателят на „Демократична България".

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.