Обвинението срещу него беше заради вноса на турски ваксини през 2016 г.

Оправдаха бившия здравен министър Петър Москов по обвиненията за сделката с ваксините „Еувакс” и „Пентаксим”. Това обяви лидерът на партия КОД и съпредседател на „Национално обединение на десницата" в социалните мрежи.

Петър Москов се изправя пред спецсъда

"Специализираният съд ме призна за НЕВИНЕН по всички обвинения, които прокуратурата ми предяви преди пет години! Благодаря на всички, които ме подкрепяха през тези пет години! Всъщност, Вие подкрепяхте усилието да не се кляка на ченгеджийницата и управлението да е в обществен интерес, а не в услуга на порочни хранителни вериги! На тези, които ме заливаха с помия, желая здраве и възможността да имат спокоен сън", написа Москов.

 

Тръгна делото срещу Петър Москов за сделката с ваксините (ВИДЕО)

Той бе обвинен за престъпление по служба и безстопанственост заради за вноса на турски ваксини през 2016 г. Според обвинението, Москов е нанесъл вреди за над 320 000 лева с приемането на ваксините от Турция. Пострадало и доверието на хората към здравното министерство.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.