По думите му е много важно да падне заповедта, която казва, че се позволява работа на 30% капацитет

"Обявявам бойкот на зелените сертификати до момента, в който в тях не бъдат включени и тестовете за антитела. Дотогава няма да изпълнявам разпорежданията на МЗ". Това заяви председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев в "Твоят ден". 

По думите му е много важно да падне заповедта, която гласи, че театрите могат да работят със запълване на максимум 30% от капацитета им.

"Ако имаме разрешение за 100% посещаемост, остават 80% неваксинирани, които евентуално няма да влязат заради липса на зелен сертификат. По моя информация все още не са поръчани антигенни тестове. Така може да се получи забавяне, тъй като е необходимо време за доставка. По този начин хората ще бъдат задължени да се ваксинират, а аз съм против това - въпрос на личен избор е", коментира Мутафчиев.

Според него настоящият министър на културата до момента не е поканил нито една браншова организация на среща за обсъждане на проблемите.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.