В дома на пострадалите тече ремонт, но те се нуждаят от още средства

На 20 септември около 4 сутринта избухва пожар в дома на баба Роза и дядо Павел. Те живеят на етаж от къща в центъра на София. Домът им е напълно разрушен от пламъците, а те в момента живеят в мазе, без баня и тоалетна, без топлина. Намират се обаче добри хора, които им подават ръка.

Пожар остави без дом 12 души във Велинградско

Днес в дома на семейството, който е бил опожарен, тече ремонт. А баба Роза и дядо Павел се надяват да посрещнат зимата извън мазето.

„Докато спи, синът ми усеща миризма на дим. Влизайки в стаята на баща си, той вижда гъст дим. Едва го измъкна от пламъците. След това се върна да вземе и мен и да се обади на пожарната. Телефонът също е бил в пламъци, едва е успял да каже, че има пожар”, разказва жената.

Трогателен жест: Сирийче дари спестяванията си за опожареното село Кръстава (ВИДЕО)

Мъжът обаче дълго време не излиза от горящата къща, затова баба Роза се връща, за да провери какво се случва с него. Намира го в банята в безсъзнание. Успява да го издърпа в двора, но при влаченето му сцепва главата.

За историята на пострадалото семейство разбира и "Мисис България" Роксана Кирилова, която решава да им помогне.

Майка и три деца във Великотърновско останаха без дом след пожар

„Свързах се с „Подай ръка”, дойдох и на място, за да чуя историята им. Такива истории не се приемат лесно. Оттук нататък предстои две от стаите да бъдат оправени, за да могат да се преместят”, каза тя.

През сълзи баба Роза благодари на всички, които са се отзовали на молбите й. Семейството обаче се нуждае от подкрепа, за да ремонтира кухнята и банята си.

Може да подкрепите каузата на Роза и Павел, чрез сметка:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

За Подай ръка ЗПДБ

Основание: Дарение за Подай ръка - 10

PayPal: bg.organizationfbf@gmail.com

Всеки, който желае, може да посети семейството и да ги подкрепи лично. Може да се свържете с екипа на "Подай ръка" на тел. 0893-025-067 (всеки ден след 11:00ч.) и ще ви съдействат и ще ви заведат на място. Припомняме, те живеят в град София. За да запазим спокойствието им и тяхната сигурност, посещение на място е възможно единствено в присъствието на екип на "Подай ръка". Личната информация и снимков материал е качен с личното съгласие на лицата.

Ако желаете да изпратите храна, дрехи, обувки или друго за хората, може да го направите, чрез Спиди или Еконт, както и да посетите офиса на "Подай ръка" , ако сте от София.

За Еконт: София, Манастирски ливади запад, ул. Иван Сусанин 54б

За Спиди: София, офис Манастирски ливади запад - офис Ралевица.

 До наш офис: Ул. Иван Сусанин 42б, офис 3 За Подай ръка ЗПДБ - тел. 0893-025-067

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.