Според него трябва да се признават и тестовете за антитела на преболедуваните, които са 1,5 млн. души

"Каква е разликата между моят сервитьор и държавните служители, които са по 20 човека в стая? Не може да има разделение на работещите хора в България. Аз лично ще кажа на служителите си, че който има документ - има, който няма - пак да си идва на работа. Нямаме право да ги спрем да идват на работа или да ги пуснем в неплатен отпуск. Имаме 20% ваксинирани". Това заяви в "Твоят ден" Ричард Алибегов, председател на БАЗ и Алианса на туристическата индустрия в България.

По думите му в момента тестовете струват 35, 40 и 45 лева. "От три седмици сме организирали правенето на тестове. Една част от тях плащаме браншовите организации или заведенията. Клиентът плаща 10 лв., останалата част от сумата – ние. Това струва по няколко хиляди лева на ден", заяви Алибегов.

Алибегов за "зеления" сертификат: Ще протестираме из цялата страна ежедневно

Според него трябва да се приемат тестовете за антитела на преболедуваните, но нерегестрирани хора, както и европейската концепция за безплатни тестове.

"Безпрецедентно е да се въвежда зелен паспорт при под 60% ваксинация, защото застрашава икономиката на страната. Това е смърт за бизнеса. Имаме 1,5 млн. преболедували. Пълен абсурд е безплатен тест да струва 10 лв.'', смята Алибегов.

Той подчертава, че и проверяващите следва да представят зелен сертификат. 

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.