Няма информация за задържани от мъжете, които искат среща с деца

Арестуваха един от „ловците на педофили” в интернет. Предполага се, че това се е случило по сигнал на някои от заловените от учениците потенциални престъпници.

От полицията потвърдиха за NOVA, че 17-годишният Ален Симеонов е бил задържан. Обвинението срещу него е за нанасяне на телесна повреда. Сега предстои Софийската районна прокуратура да установи дали това се е случило в действителност. 

„Задържаха ме вчера вследствие на две жалби. Има двама души, които сме хванали, като само за единия сме публикували клип. Наясно съм кой е подал жалбата срещу мен”, обясни Ален.

Ученици на лов за педофили

За човека, подал жалбата, уточни, че не се е стигало до физическа саморазправа с него. „Мисля, че той е бил финансиран от някого и това е целенасочено. Смятам, че е атака срещу нас - въпрос на интереси”, каза той. 

Освен него, задържани били още едно момиче и едно момче. „Същевременно, друго момче трябваше да бъде задържано, но не беше в София. Останахме в Първо РУ около 8-9 часа. Пуснаха ни вследствие на граждански протест. По двама полицаи ни взеха от домовете. Когато отидохме, първо започна разпит. След това ни вкараха в ареста”, добави момчето.  

Ален разказа, че е имало и втори разпит, който определи като "детска психоекспертиза по телефона". „Разследващият полицай отвори телефона си, влезе във видео разговор с човек, който се представи за психолог, и започна да ни пита за ситуацията с цел да определи дали сме психически стабилни, или не. Очевидно това не е психотест. Искаха да получат сведения, които преди не сме дали”, каза още той.

 

 

Преди човека, подал жалбата, Ален коментира, че са задържали още десетки други, но никой от тях не се оплакал официално. Случвало се е да бъдат и по-груби със заловените, но никога не се е стигало до подобни обвинения.

Групата на момчето вече е заловила 28 потенциални педофили. „На мен не ми е известно някой от тях да е бил задържан, въпреки че сме подали сведения срещу почти всички”, обясни Ален. И категорично заяви, че той и съмишлениците му продължават с начинанието си. Организации са започнали да ги подкрепят публично.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.