Вече година детето живее в Националната кардиологична болница в София

Очаква се 4-месечното бебе, което беше изоставено от родителите си в болница,  да бъде настанено в социална услуга, където обаче ще трябва да бъде под постоянно лекарско наблюдение.

Преди дни ви разказахме за втори път за Мария.  Детето вече една година е оставено на грижите на лекарите и сестрите от Националната кардиологична болница в София. Тогава не получихме отговор от институциите защо тя е все още там и къде са родителите й.

Какво се случва с малката Мария, изоставена от родителите си в болница

Мария се нуждае от сензорни апарати за измерване на кръвната захар. Към днешна дата са получени достатъчно такива.

„Има дрехи, памперси и играчки. Събрани са около 65 000 лв.”, каза Велимир Симов, началник на отделение „Педиатрия” в МБАЛ НКБ в ефира на „Здравей, България”.

„Разбирам обществения интерес. Детето трябва да бъде отглеждано в семейна среда. За съжаление, при нея се налага непрекъсната медицинска грижа. Ще направим всичко възможно тя да бъде настанена в социална институция. Мария  може да бъде и осиновена”, обясни Мая Григорова, от Регионална дирекция "Социално подпомагане".

Повече гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.