Гледайте музикалния романтичен филм „В ритъма на танца: Революция“ от 13.00 ч. и романтична комедия „Шаферът“ от 15.00 ч. тази събота по NOVA

Съботният киноследобед ще започне с много музика, танци и романтика, които са заложени в сюжетната линия на музикалния филм „В ритъма на танца: Революция“. Действието на лентата се развива в Маями - Флорида, а сюжетът разказва за младата Емили - дъщеря на богат бизнесмен, чиято мечта е да стане професионална танцьорка. Веднага след като пристига в Маями, Емили се влюбва в лидера на група улични танцьори - Шон, който от своя страна се опитва да привлече вниманието на няколко големи спонсори, с надеждата те да финансират танцовите им представления. Ситуацията се променя коренно, когато става ясно, че бащата на Емили смята да промени изцяло квартала, в който живеят танцьорите от групата на Шон. Тези негови действия ще доведат до събарянето на голям брой къщи и изселването на хиляди жители. Заедно с новите си приятели, Емили решава да попречи на плановете на баща си и да запази стария начин на живот в квартала.

Лентата е продължение на поредицата музикални филми „В ритъма на танца“, а в главните роли ще видим младите актьори Раян Гусман, Катрин Маккормак и Миша Гейбрил Хамилтън, както и популярните звезди Питър Галахър (известен от „Бурлеска“ и „Американски прелести“) и Мегън Буум (популярна от „Черния списък“).

По-късно от 15.00 ч. ще проследим връзката между двама приятели, които от истинско приятелство трябва да извървят пътя до любовта. Том Бейли (Патрик Демпси, познат от „Зараза“) и Хана (Мишел Монахан от „Мисията невъзможна 3“) се познават от години, но между тях не е имало нищо повече от платоническа любов. Той я приема за най-близката си приятелка, с която може да коментира жените, с които излиза. Том ги сменя постоянно и е доволен от успеха, който постига. Хана е съвсем различна от него и мечтае един ден да срещне голямата любов и да се омъжи щастливо. И тя се появява в лицето на шотландския аристократ Колин Макмъри (Кевин Макид от „Рим“) и двамата решават да се оженят.

Том е поканен да бъде кум на предстоящата сватба, но тази покана го кара да се замисли за собствения си начин на живот. Едва сега той си дава сметка, че ходейки по срещи с други жени винаги е обичал единствено Хана. Сватбата наближава и Том е твърдо решен да бойкотира церемонията и да предложи на Хана да се омъжи за него. Това слага началото на нелепи и комични ситуации, но Том е решен да стигне докрай.

Режисьор на лентата е британецът Пол Уейлънд, познат предимно от малкия екран с работата си по поредицата за мистър Бийн. Специално участие записва и ветерана Сидни Полак, за когото това е последния филм пред камерата.

Не пропускайте музикалния романтичен филм „В ритъма на танца: Революция“ от 13.00 ч. и романтична комедия „Шаферът“ от 15.00 ч. тази събота по NOVA