Полицията досега е арестувала 49 души по подозрения в участие в бурните протести

Съдия призна мъж и жена за виновни за участие в протестите в нидерландския пристанищен град Ротердам миналата седмица и ги осъди на затвор, съобщиха прокурори, цитирани от Асошиейтед прес.

Демонстрация срещу наложените от правителството ограничения за справяне с коронавируса прерасна в насилие в петък вечерта и полицията откри огън срещу вилнеещите размирници, които запалиха пожари и хвърляха камъни и бомбички по полицаите.

Петима души бяха улучени от куршуми и в момента тече разследване, което да установи дали те са били изстреляни от полицията.

Безредици в Нидерландия на митинги срещу ограниченията

Двадесет и шест годишна жена, обвинена в хвърляне на камъни по полицейски коли, беше осъдена на 5 месеца затвор, два от които условно, и й беше наложено да заплати 1000 евро глоба, съобщи прокуратурата в Ротердам.

Двадесет и девет годишен мъж също беше осъден на 5 месеца затвор, два от които също условно, за участието си в протестите.

Протести в Нидерландия заради обявения от премиера частичен локдаун (ВИДЕО)

Полицията досега е арестувала 49 души по подозрения в участие в бурните протести.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА