28-годишният българин почина, след като беше пребит от група привърженици на ПАОК в Солун

Съдът в Солун призна за виновна водачката на автомобила, която през януари 2020 г. прегази привърженика на "Ботев Пловдив" Тоско Бозаджийски след сбиване с привърженици на ПАОК.

27-годишната жена е призната за виновна в предумишлено убийство. Съдът оправда 49-годишния спътник на жената по обвинението в съучастие в убийство, като го призна за виновен в по-малките провинения - участие в сбиване и нарушаване на обществения ред.

Обвинения в Гърция за убийството на Тоско Бозаджийски

Магистратите признаха за виновни в същите престъпления още петима от всички 8 обвиняеми на възраст от 25 до 28 години. Един е признат за виновен в съучастие с посочените деяния.

Очаква се съдът да разгледа исканията за признаване на смекчаващи вината обстоятелства, след което да произнесе присъдите.

Осем подсъдими за смъртта на привърженика на Ботев Пловдив Тоско Бозаджийски

При произнасянето си за вината на водачката на автомобила съдът промени в първоначалното определение на понятието "умисъл" с "вероятен умисъл", но не прие предложението на Прокуратурата за непредумишлено убийство по непредпазливост.

28-годишният Тоско Бозаджийски почина, след като беше пребит, а после прегазен от автомобил.

Плакати с надпис „Тоско завинаги" се появиха в различни градове у нас

Според първоначалната информация жертвата и още двама негови български приятели били атакувани на 5 януари 2020 г. от около 15-20 фенове на ПАОК, въоръжени с прътове. Българите били пребити, а по време на побоя Тоско Бозаджийски се озовал на улицата и бил прегазен от колата. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА