Днес приятели на убитото момче ще положат цветя пред стадион „Христо Ботев” в Пловдив

Фенове на “Ботев” (Пловдив) почитат паметта на Тоско Бозаджийски. Младежът беше убит от ултраси на гръцкия ПАОК в Солун точно преди година. Близки и приятели на жертвата ще положат цветя и ще запалят свещи в негова памет пред клубния стадион „Христо Ботев”. 

Тази сутрин в няколко града в страната се появиха плакати с надпис "Тоско завинаги".

Нови данни около разследването 6 месеца след смъртта на Тоско Бозаджийски

Гръцката прокуратура повдигна по седем обвинения на петима от нападателите. Те отговарят пред Темида за нанасяне на тежки телесни повреди, едро хулиганство и притежание на оръжие.

Смъртта на българина е в следствие на побой и прегазване от минаваща кола. Според гръцките власти всичко това е извършено умишлено. Близките на момчето искат справедлив процес. 

 

 

„Последната ни информация по делото е от юли месец. Тогава на шофьорката, която блъсна сина ми, й бе повдигнато обвинение”, каза Георги Бозаджийски, баща на починалото момче.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.