Трима от бегълците бяха заловени след преследването, двама пазачи са ранени

Членове на бандата "Пуеблос унидас" разбиха с камион входа на затвора в Тула в Мексико и освободиха 9 затворници, съобщават мексикански медии. Трима от бегълците бяха заловени след преследването. Най-малко двама пазачи на затвора са ранени.

Основната цел на това нахлуване е освобождаването на лидера на тази банда Хосе Артемио Малдонада Мехиа, наречен "Ел Мичоакано".

 

 

Преди да нахлуят в затвора, членове на тази банда взривили превозно средство на няколко километра от затвора, което отклонило вниманието на полицията от нападението.

Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор каза, че трима бегълци са заловени в преследване, което полицията започнала след нахлуването в затвора. В преследването са участвали полицията и Национална гвардия.

Бандата "Пуеблос унидас" е известна с отвличания, убийства и кражби на гориво.

Мексикански "информатор" пише, че освен шефа на бандата и още няколко членове на "Пуеблос унидас", няколко затворници са избягали и са получили по 400 долара, за да се присъединят към бегълците.

Един от тях е заловен на път недалеч от затвора.

През последните две години Мексико е сцена на ожесточени битки между съперничещи си банди и наркокартели. Миналата година са регистрирани 34 558 убийства, а до 2019 г. жертвите на насилие са 34 690.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БГНЕС