Гледайте премиерата на приказното фентъзи, този вторник от 20.00 ч. по NOVA

Наистина ли вярвахте, че „Господарката на злото“ може да свърши само с „.. и заживели щастливо“? Вселената от приказни герои на Disney е безкрайна и в нея няма ограничения на хоризонта и на въображението. В продължението на световния блокбъстър, Злодеида и кръщелницата й Аврора ще продължават да създадат нови съюзи, но и ще се сблъскат с нови противници в стремежа си да защитят всички магически същества, които живеят по техните земи. 

Предстоящият брак на Аврора и принц Филип е повод за радост и възможност феите в Блатото и хората в Улстед най-сетне да се обединят. Когато обаче неочаквана среща ражда могъщ нов съюз и избухва жестока война, Злодеида и Аврора се озовават в противоположни лагери. Предаността им една към друга е поставена на изпитание и предстои да стане ясно дали наистина е възможно да бъдат едно семейство.

Злодеида заминава за величествен стар замък, за да отпразнува предстоящата сватба на Аврора за принц Филип. Докато е там, тя се среща с бъдещата свекърва на Аврора – коварна кралица, която плете таен план да унищожи феите в страната. С надежда да я спре, Злодеида обединява сили с опитен боец и група изгнаници, за да се изправят срещу кралицата и нейната мощна армия. Започва битката за контрол на световете на хора и феи, в центъра на която се озовават Ингрит, Аврора и Злодеида. И точно тук отново си задаваме въпроса дали този път ще видим заветното "и заживели щастливо "...

Във филма зрителите на NOVA ще станат свидетели на още повече зрелищни сцени и безмилостна надпревара за господство, сила и… сърцето на Аврора. Борбата между Злодеида и кралица Ингрит ще разтърси целия магически свят и ще разкрие, че Злодеида не е единствената от своя вид. Любовта между Аврора и принц Филип е обречена на тежки изпитания, а магията ще властва като невидима покривка над всички съдби в кралството.

Киноиконата Анджелина Джоли отново се превъплъщава в ролята на злата орисница Злодеида, която тя самата определя като най-трудната в цялата й кариера. В образа на кралица Ингрит влиза носителката на Златен глобус и трикратно номинираната за Оскар Мишел Пфайфър. Ел Фанинг също се завръща като принцеса Аврора. Във филма участие взима и номинираният за Златен глобус Чиуетел Еджиофор.

Дали любовта ще възтържествува, а злото ще си отиде безвъзвратно, както все пак сме свикнали да завършват приказките? Или грандиозният сблъсък ще погуби хармонията в кралството завинаги, както често се случва в реалността? 

Не пропускайте премиерата на приказното фентъзи „Господарката на злото 2“, този вторник от 20.00 ч. по NOVA