Гледайте премиерата на приказното фентъзи „Тайната градина“ от 20.00 ч. по NOVA

Лентата е нов съвременен прочит на обичания едноименен роман на Франсис Ходжсън Бърнет. Авторката е прочута с още два романа за деца „Малкият лорд Фаунтлерой” и „Малката принцеса”. Продуцент на филма е Дейвид Хейман, който стои зад поредиците „Хари Потър“ и „Падингтън“.

Действието на филма се развива в Англия през 1947 година и проследява съдбата на сирачето Мери Ленъкс, което е капризно 10-годишно дете на богати родители, израснало в Индия. След като всички в семейството й умират от холера, Мери е изпратена да живее в Йоркшир при своя чичо Арчибалд Крейвън. Когато намира ключ за градина, държана заключена от чичо й след смъртта на съпругата му, момичето открива един приказен свят, заедно с новите си приятели, сред които е и нейният болнав братовчед Колин.

В актьорския екип на новата екранизация участва британският актьор Колин Фърт, носител на „Оскар“, Джули Уолтърс ("Мама мия" и поредицата за Хари Потър), както и младите Дикси Егерикс, Меви Дърмъди, Джема Пауъл, Амир Уилсън и др. Сценарият на екранизацията е дело на  Джак Торн („Хари Потър и прокълнатото дете“), а режисьор на тази нова версия на „Тайната градина“ е Марк Мъндън, трикратен носител на БАФТА, в чиято филмография са „Утопия”, мини-поредицата „Национално съкровище” и „The Mark of Cain”.

Не пропускайте магическата атмосфера и кулминацията на приказното фентъзи „Тайната градина“ от 20.00 ч. по NOVA