Гледайте премиерата на приключенския екшън „Тайната на драконовия печат: Пътешествие в Китай“ от 20.00 ч. по NOVA

В руско-китайския блокбастър „Тайната на драконовия печат: Пътешествие в Китай“ зрителите на NOVA ще се отправят на неочаквано фантастично пътешествие в Англия, Русия и Китай през 18 век. Режисьорът Олег Степченко обединява фирмови специалисти от осем държави, които работят по мащабната суперпродукция. Специално за лентата са създавани огромни по мащаб снимачни площадки и освен Джейсън Флеминг, Анролд Шварценегер и Джеки Чан, във филма участват и Рудгер Хауер и Чарлс Данс. 

Филмът е продължение на лентата "Вий" от 2014 г., базирана на известната едноименна повест на Николай Гогол. "Вий" разказва историята на английския пътешественик и картограф Джонатан Грийн (в ролята Джейсън Флеминг), който в началото на 18 век попада в малко селце, изгубено в непроходимите гори на Западна Украйна. Тук Грийн се сблъсква с древни демони, включително ужасяващия и легендарен Вий.

Английският пътешественик Джонатан Грийн получава заповед от Петър Велики да състави карта на руския Далечен изток. Той отново тръгва на дълго пътешествие, изпълнено с невероятни приключения, които в крайна сметка ще го отведат в Китай. Картографът неочаквано ще се изправи пред много революционни открития, ще се срещне със странни същества, ще се запознае с китайски принцеси и ще се бори с майстори по смъртоносни бойни изкуства, и дори с краля на всички дракони. Има ли нещо по-опасно от среща лице в лице с Вий, освен повторна среща с него? Какво е по-силно от времето – твърдият песимизъм на един учен или старата черна магия, обладала източните земи?

Не пропускайте кулминацията на приключенския екшън „Тайната на драконовия печат: Пътешествие в Китай“ от 20.00 ч. по NOVA