Гледайте приключенският екшън тази неделя от 22.10 ч. по NOVA

„Голямата плячка“ е забавен, ритмичен и изпълнен с екшън филм, който отдава почит на екшъните от 80.те и 90-те години, преди обсебването на кинозалите от супергероите.. Написан и режисиран от Ялмари Хеландер ("Rare Exports: A Christmas Tale"), "Голямата плячка" е най-скъпият финландски филм с бюджет от 8,5 милиона евро. Когато президентският самолет “Еър Форс Едно” е свален от терористична групировка и лидерът (Самюъл Джаксън) на свободния свят попада насред пустошта, тогава единственият човек, който може да му помогне, е любознателно 13-годишно момче. По време на поредната си горска обиколка в търсене на елени, младият Оскари (Они Томила) попада по случайност на спасителната капсула, в която се намира най-влиятелният мъж на света.



След като става ясно, че по петите на президента са група опасни терористи, президентът и Оскари обединяват сили в опитите си да оцелеят. Докато военните в Пентагона наблюдават случващото се чрез сателитна връзка, американският лидер и неговият млад приятел доказват своите умения в неравната борба, която бързо прераства в напрегната и непредвидима 24-часова одисея.

Насладете се на едно истински непредвидимо и напрегнато пътуване и не пропускайте екшън-трилъра „Голямата плячка“ тази неделя от 20.00 ч. по NOVA.