Коментар на д-р Георги Миндов, д-р Станимир Хасърджиев, Мая Зафирова и Аркади Шарков

„Трябва да признаем, че мерките в България са едни от най-либералните в Европа. Когато се препълнят болниците това е проблем. Имам постоянен поток от пациенти с COVID-19.  Има и много деца”. Така коментира в студиото на „Здравей, България” д-р Георги Миндов, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София, ситуацията с петата вълна на пандемията.   

„Трябва да има отговорност за длъжностните лица, особено лекарите, ако се разпространява невярна информация”, заяви д-р Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация, по повод изказването на д-р Атанас  Мангъров за смъртни случай след ваксинация.

„Определено време беше да се въведе онлайн обучението”, посочи Мая Зафирова, директор на 140 СУ "Иван Богоров" в София, по повод плановете на здравните власти за ротационно присъствено обучение на децата в училище.

„Напрежението с бизнеса ще продължи. По мое мнение мерките в България не работят”. Така Аркади Шарков,  здравен икономист, коментира мерките за бизнеса.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.