Вижте какво още каза Десислава Христова

По мое време не е даден нито един лев, не съм подписала нито един договор. Това заяви уволнената от "Автомагистрали" ЕАД Десислава Христова.

Вчера Гроздан Караджов заяви, че „документите говорят, че цялата тази схема с инхаус, която се чудим как да развържем, е била създадена за броени дни по докладна на Христова и с тогавашния борд на „Автомагистрали”. Христова поиска право на отговор заради тези думи.

„Чудя се дали да се лаская от тези думи, че едва ли не съм мозък и създател на инхауса. Нито един договор не е подписан от мен, нито един лев не е даден от мен и по мое време. Министърът забравя, че още в първите дни, откакто стана министър, беше сигнализиран за всички тези неща, включително и за мен от едно лице, с което той е имал среща и след това. По този повод, на 23 декември, повече от час, аз и Пенчев разговаряхме и за инхауса и за проблемите дотук”, каза тя.

„Докладната беше издирвана от цялото министерство без да се обадят на мен. Лично аз я пратих сканирана на двамата ресорни министри. На следващия ден лично Пенчев ми каза по телефона: „Ми то тук няма нищо”. Тя няма нищо общо нито с инхаус, нито със схеми, става въпрос за неща, които са съвсем нормални”, добави Христова.

„Не съм феята на инхауса, не съм раздавала пари. Има начини нещата да се случват законно”, категорична бе тя.

Запитана дали към момента е разследвана от ГДБОП, Десислава Христова отговори: „Не мисля, че някой към момента ме разследва, никой не ми се е обадил. Но нека всички органи да разследват, аз ги призовавам".

Целия разговор гледайте във  видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.