Това заяви в студиото на „Здравей, България” зам.-председателят на Комисията по отбрана в парламента

„Всяка ескалация - косвено или пряко, ще засегне държавата – най-малко енергийно, и икономически”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” зам.-председателят на Комисията по отбрана в парламента Христо Гаджев.

„Все още няма официална позиция на България по темата Русия-Украйна. Имаше такава на министър-председателя, но тя не отразявала тази на кабинета”, смята той. 

„Всички сили на НАТО биха дошли за охрана на държавата, а не за агресивни действия. Ние не сме просто партньори с НАТО, а съюзници. Това естествено върви с превъоръжаване – то е приоритет на държавата”, допълни депутатът от ПГ на ГЕРБ. Гаджев смята, че руският посланик у нас трябва да бъде извикан за разговор, за да продължим диалогично дипломатическите си отношения с Москва.

Извънредно заседание на парламента

„Не сме против разполагането на съюзнически сили на наша територия, но нека видим при какви условия”, каза още той. По думите му най-добрият план е деескалация на напрежението и сядане на масата за преговори.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.