Зелените сертификати доказаха неефективността си, смята лидерът

Няма да спазваме ограниченията за влизане в НС. Нека всички български граждани, които се чувстват дискриминирани, да постъпят по същия начин. Това заяви в ефира на „Здравей, България” лидерът на ПП „Възраждане” Костадин Костадинов.

„Никой не иска скандали по тази тема, но зеленият сертификат доказа своята неефективност. Не трябва да има разделение между българските граждани по тази тема, като това е чудесен повод сертификатите да бъдат отменени изцяло. Подготвяме конституционна жалба”, добави той.

Първи пленарен ден с новите правила за достъп до сградата на НС

Костадинов е категоричен, че няма да си направи тест за влизане в сградата на парламента, обясни и че не е ваксиниран.

„Народното събрание се превърна в някакъв цирк. Никой не може да ограничава правото ти да ходиш на работа”, каза още лидерът.

Във връзка с конфликта между Украйна и Русия Костадин Костадинов коментира, че до ескалация няма да се стигне.

„Кой и по какъв начин накара българското общество да се страхува и по тази тема, въпреки че ясно се каза, че конфликт няма да има? Не е възможно нахлуване на Русия в Украйна. Украйна дори не е член на НАТО. Този разговор у нас се инициира от хора, които искат да докажат колко са верноподанически пред САЩ. Това е театрална драма”, каза още той.

Костадинов е категоричен, че гарантиране независимостта на страната ни трябва да се осъществява единствено чрез български въоръжени сили.

 

Репортер: Димчо Йорданов

Целия разговор вижте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.