Заболеваемостта в областта прескочи прага от над 2000 на 100 000 души

В Перник е въведен вечерен час за учениците. Съгласно заповед на директора на РЗИ д-р Александър Златанов след 20 часа те нямат право да се придвижват без присъствието на родител или придружител. Вечерният час е в сила до 6 февруари и е за учениците от всички класове. Сформирани са екипи, които да следят за неговото спазване. В тях участват представители на РЗИ, РУО и Община Перник. Засилва се и контролът на обектите с обществено предназначение, като кина, театри, концертни зали, фитнес зали, заведения, кафенета, вериги магазини и др.

Пореден ден с близо 10 000 новозаразени с COVID-19

В тях остават в сила досегашните мерки, включващи задължително изискване на зелен сертификат, носене на маска, спазване на дистанция от 1,5 метра, осигуряване на пропускателен режим. Перник е поредната област, в която заболеваемостта прескочи прага от над 2000 на 100 000 души на 14- дневна база. 157 са новозаболелите през изминалото денонощие. На този етап обаче натискът над болниците не е голям. Тежестта пада основно върху амбулаторната помощ.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БНР