Гледайте премиерата на приключенския фантастичен екшън тази вечер от 20.00 ч. по NOVA

Тази вечер зрителите на NOVA  ще имат възможността да се впуснат в едно спиращо дъха приключение с героите на Марвел, което ще ни пренесе в не изследван досега период от историята на филмовата вселена на супергероите. Създаден по героя от комиксите, който се появява за първи път през 1968 г., Капитан Марвел ни връща обратно в 90-те години на ХХ в. В центъра на историята е Карол Данвърс – пилот от Земята, която придобива могъщи сили. Част от ДНК-то на Данвърс принадлежи на извънземната раса крий. Когато за първи път виждаме героинята, тя живее на планетата на крий Хала, където е част от елитен отряд космически полицаи, наречени Старфорс. Когато Данвърс се завръща на Земята, тя е преследвана от множество въпроси за своето минало и същевременно се оказва единственият шанс на хората срещу расата на променящите формата си скръл, предвождани от злия Талос.

Земята попада в галактическа война между извънземни раси, а Карол и няколко от нейните съюзници се озовават в центъра на водовъртеж от събития. Карол Данвърс (Бри Ларсън) се превръща в един от най-могъщите супергерои, част от екипа на Отмъстителите. При толкова много герои в киновселената на Марвел, има огромен избор от супергерои, на които може да се посвети отделен филм. Въпреки това „Капитан Марвел“ е идеалният избор според Джаксън. На практика тя е най-силният герой сред всички, които притежават суперсили. Сега те се изправят срещу някои наистина, наистина сериозни предизвикателства, както видяхме във „Отмъстители: Война без край“.

За ролята на Капитан Марвел е избрана носителката на "Оскар 2016" за "Стая" Бри Ларсън, а неин основен екранен партньор е Самюъл Л. Джаксън, с когото са играли заедно и в "Конг: Островът на черепа". В актьорския състав са още четирикратно номинираната за "Оскар" Анет Бенинг в двойна роля и Джуд Лоу като Йон-Рог, чрез когото криите са представени в различна светлина - като благородни, героични воини. Режисьори на "Капитан Марвел" са семейният тандем Анна Боден и Райън Флек, нашумели с независими филми като "Разходка по Мисисипи" и „Half Nelson“. Двамата са също така съавтори на сценария заедно с изцяло женски екип, включващ Мег Лефоув (анимациите "Отвътре навън", "Добрият динозавър"), Никол Пърлман ("Пазители на Галактиката"), Женива Робъртсън-Дуорет ("Tomb Raider: Първа мисия"), Лиз Флейхайв и Карли Менш (сериалите GLOW, "Сестра Джаки"). Музиката е на турската композиторка Пинар Топрак, която е родена и учила в Истанбул, но работи в Холивуд.

Не пропускайте кулминацията на приключенския фантастичен екшън „Капитан Марвел“ тази неделя от 20.00 ч. по NOVA