Гледайте драматичния приключенски филм на режисьора Франк Маршал тази неделя от 22.00 ч.

Холивудската звезда Пол Уокър ще даде урок по доблест и лоялност в приключенския екшън “Осем герои” в неделната вечер от 22.00 ч. по NOVA. Трагично напусналият този свят актьор е споделял, че това е една от любимите му роли заради историята, базирана по истински случай.  Сюжетът привлича и режисьора на кино поредиците за Индиана Джоунс и “Завръщане в бъдещето” Франк Маршал, който реализира проекта. Снимал още преди години кинохита си “Живи”, в екстремни зимни условия, режисьорът Франк Маршъл сега отново залага на сценарий, който се развива сред враждебната природа. Лентата е римейк на японския филм “Антарктика” от 1983 г., в който двама мъже тръгват на експедиция до Южния полюс заедно с верните си кучета.

“Осем герои” разказва реално случилата се история за трима членове на научна експедиция – Джери Шепард (Пол Уокър), най-добрия му приятел Купър (Джейсън Бигс) и недодялан американски геолог (Брус Грийнууд), принудени да изоставят любимите си впрегатни кучета заради неочакван инцидент в нечовешките климатични условия на Антарктика. По време на суровата зима кучетата трябва да се борят сами за оцеляването си повече от шест месеца, докато учените успеят да организират спасителна мисия…Водачът на експедицията Джери, с разбито сърце от факта, че е оставил верните си хъскита, успява да убеди д-р Макларън да събере спасителен екип. Тяхната цел е да се върнат в Антарктика при базата им и да спасят кучетата, ако са оцелели след няколкото месеца, откакто са сами. Експедицията заминава обратно с ясната идея, че всеки изминал ден е от изключително голямо значение.

Дали животните ще оцелеят? Сцените с кучетата напомнят на романите на Джек Лондон, а животните се изключително интелигентни и се грижат всеотдайно едни за други.

Не пропускайте развръзката в приключенския екшън “Осем герои”  тази неделя от 22.00 ч. по NOVA.