Гледайте „Шрек завинаги“ от 12.30 ч. и „Капан за родители“ от 14.30 ч. тази събота по NOVA

Тази събота любимото чудовище на малки и големи зрители се отправя към нови приказни приключения. Четвъртата част от кинопоредицата за огъра бележи обрат в неговия житейски път и в развитието на всички герои във филма. „Докато в първата част Шрек се научи да обича себе си такъв, какъвто е, във втората разбра какво е да бъдеш част от семейство; в третата част огъра сам поема отговорността, ставайки баща и съпруг. В „Шрек завинаги” той се изправя пред големия въпрос: „Какво щеше да стане, ако животът се бе развил по по-различен начин?”, разкрива главният сценарист на лентата Уолт Дорн.

В четвъртата част Шрек живее скучен и безинтересен семеен живот в блатото и мечтае за отминалото време, пълно с приключения. В желанието си да си върне усещането да е истинско огре, зеленият добродушко сключва сделка с Румпълстилтскин, който му обещава завръщане в Далечното кралство. Румпълстилтскин обаче не пояснява, че в онзи отминал свят чудовищата са преследвани, най-добрият му приятел Магарето не го познава, любимата Фиона е войнствена принцеса, а Котарака е просто една обикновена дебела котка.

Шрек има едва 24 часа, за да спре злия крал измамник и отново да върне нещата както са били. Ще успее ли да спаси Далечното кралство?

По-късно от 14.30 ч. зрителите ще се насладят на филма, базиран на любимата на няколко поколения книга на Ерих Кестнер „Двойната Лотхен“, и римейк на оригиналния филм от 1961-а с участието на Хейли Милс.  

„Капан за родители” разказва историята на двама разведени родители (Денис Куейд и Наташа Ричардсън), които се споразумяват всеки от тях да вземе попечителство над една от дъщерите им близначки. Години по-късно момичетата – Холи и Ани, в чиито роли влиза актрисата Линдзи Лоуън, се срещат в летен лагер. Мечтаейки за щастливото семейството, което са имали, те си разменят местата с надеждата, че ще възпламенят отново любовта между родителите си и ще съберат всички заедно. Дали планът им ще проработи и ще успеят ли да съберат отново семейството?

Не пропускайте „Шрек завинаги“ от 12.30 ч. и „Капан за родители“ от 14.30 ч. тази събота по NOVA.