В продължение на месец зрителите ще се насладят на 28 отличени заглавия, 5 от които премиерни

Предстартовата „Треска за Оскари“ превзема филмовия канал KINO NOVA, месец преди най-бляскавото кино събитие в световен мащаб. За поредна година зрителите ще имат възможност да се насладят на първокласна селекция от отличени продукции от Американската академия за филмово изкуство. Всеки ден от 28 февруари до 27 март в 21:00 ч. емблематичната кампания на KINO NOVA ще предложи 28 хитови филма, 5 от които премиерни.

Старт на „Треска за Оскари“ тази вечер от 21.00 ч. ще даде дебютът на епичната драма „Завръщането“ с три награди „Оскар“, един от които и за холивудския любимец Леонардо ди Каприо. Зрелищно космическо изживяване ще предложат „Пазители на галактиката“ във вторник, в сряда вниманието ще прикове криминалният разказ „Поверително от Ел Ей“, а в четвъртък предстои истинско приключение с „Карибски пирати: Проклятието на черната перла“. На 4 март Брад Пит ще опита да разкрие природата на човешкото съществуване в премиерния филм с номинация за „Оскар“ – „Към Звездите“. През уикенда силни емоции ще предложат още „Доктор Стрейндж“ и „Блейд Рънър 2049“.

Втората седмица на кампанията започва с култовата лента „Боен клуб“ от режисьора Дейвид Финчър на 7 март. Ансел Елгорт ще се превърне в талантлив шофьор на престъпен бос в премиерното заглавие „Зад волана“ на 11 март от 21:00 ч. Сред заглавията, които зрителите ще могат да видят, попадат и приключенията на най-известния британски шпионин Джеймс Бонд в „007 координати: Скайфол“ на 12 март, както и завоювалите три награди „Оскар“ екшън-приключения на „Черната пантера“ на 13 март.

Първокласното филмово изживяване продължава с епичния финал на космическата сага „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ на 14 март, а във вторник (15 март) феновете на комиксовия жанр ще могат да се насладят на „Отмъстителите: Война без край“. Хитовата премиера в третата седмица, която „Треска за Оскари“ ще предложи на киноманите, е драматичният трилър с „Вътрешен град“. В главните роли на 18 март от 21.00 ч. ще влязат Дензъл Уошингтън и Колин Фарел.

В последната седмица на емблематичната кампания зрителите предстои да видят още „Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител“ на 22 март, класиката по действителен случай „Хвани ме, ако можеш“ на 23 март и екранизацията на бестселъра на Джилиан Флин „Не казвай сбогом“ с участието на Бен Афлек и Розамунд Пайк. На 26 март от 21.00 ч. предстои и забележителната история на британската рок група Queen и неповторимия им вокалист Фреди Меркюри в спечелилия 4 награди „Оскар“ премиерен филм „Бохемска рапсодия“.

Бляскав край на кампанията ще сложи филмовото събитие на годината – церемонията по връчването на 94-те награди „Оскар“, която ще се излъчва директно по KINO NOVA в нощта на 27 срещу 28 март. Кои ще бъдат големите победители, предстои да стане ясно съвсем скоро, а дотогава зрителите ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката с ексклузивни интервюта и репортажи по NOVA.