Той поиска от големите множества да не мълчат за това, което се случва в неговата страна

Украинският президент Володимир Зеленски призова европейските държави да подкрепят борбата на страната му срещу нашествието на руските военни, предаде Асошиейтед прес.Зеленски направи видеообръщение към хилядите хора, които протестират срещу войната в редица европейски градове, като спомена Париж, Прага, Лион, Франкфурт и други. Той поиска от големите множества да не мълчат за това, което се случва в неговата страна.

Не извръщайте поглед от това, каза Зеленски. Елате и подкрепете Украйна колкото можете, допълни президентът чрез преводач. Ако ние паднем, ще паднете и вие, прогнозира Зеленски.

А ако ние спечелим, и съм сигурен, че ще го направим, това ще е победа на целия демократичен свят, ще бъде победата на нашата свобода, победата на светлината над мрака, на свободата над робството. И ако ние победим, ние ще разцъфнем така, както и Европа. А Европа ще процъфтява повече от всякога, каза Зеленски. Днес вие всички сте украинци, благодаря ви за това, заключи президентът на Украйна.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.
Източник: БТА