Това съобщи министерството на отбраната в Москва

Руските сили ще спрат огъня в 10:00 ч. московско време, за да позволят отварянето на хуманитарни коридори за излизане от украинските градове Мариупол и Волноваха, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от Интерфакс и Ройтерс.

"Днес, 5 март, от 10:00 ч. сутринта московско време Русия обявява режим на тишина и отваря хуманитарни коридори за излизане на мирни жители от Мариупол и Волноваха", заяви ведомството, цитирано от ТАСС.

Министерството уточни, че хуманитарните коридори и маршрути за излизане са съгласувани с Украйна.

Киев потвърди за хуманитарните коридори в Мариупол. Съветникът на ръководите;я на кабинета на президента на Украйна Михаил Подоляк потвърди съгласието на украинските власти за отваряне на хуманитарни коридори за евакуация на жителите на градовете Мариупол и Волноваха, което съобщиха от руското министерство на отбраната.

„Да, потвърждаваме информацията. Що се отнася до броя на градовете, това е само началото. Изработва се работещ модел, след което към списъка с местата за евакуация постепенно ще се добавят други градове и села“, каза Подоляк пред украинската Обществена телевизия.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.
Източник: БТА/БГНЕС