По-рано правителството посъветва британците да не пътуват до Русия

Британското министерство на външните работи (Форин офис) посъветва британските граждани, на които не е изключително наложително да бъдат в Русия, да напуснат страната.

На сайта им е публикуван съвет британските граждани на напуснат Русия по всички възможни начини. По-рано правителството посъветва британците да не пътуват до Русия „поради липсата от възможности да се завърнат на Острова и задълбочаването на проблемите за руската икономика“.

В новото предупреждение е включен текст, в който се казва, че Москва налага строги ограничения върху публикуването и разпространението на информация за руските въоръжени сили и военните операции.

„Ако сте в Русия, трябва да имате предвид, че може да се окаже невъзможно да летите директно до Великобритания или през страни от ЕС, така че ако се налага, променете адекватно плановете си за пътуване“, посочва министерството на външните работи. Британските граждани, които се нуждаят от спешна помощ, са посъветвани да контактуват с британското посолство в Москва.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.
Източник: БНР