Разговор с Ани Филипова

Тя е родена зад Желязната завеса, но помни какъв е бил животът в Източна Европа. Днес Ани Филипова е гражданин на света, по професия предприемач, а по призвание е застъпник на доброто и планетата.

"Когато има война или катаклизъм, където някъде хора страдат, си представям как аз бих се чувствала в такава ситуация, как бих искала да се отнасят към мен, какво бих могла да направя. В крайна сметка човек трябва да помага на човека",  това каза в "Социална мрежа" Ани Филипова, предприемач.

Според нея, в ситуация като тази сега в Украйна, хората се нуждаят преди всичко човешко отношение и основни неща като храна, покрив и някаква надежда, че ще могат в един момент да продължат с нормалния си живот.

"Те са имали някакъв нормален живот и сега нямат нищо. Никога не съм го изпитвали и не искам да си представям какво е. Затова трябва да се опитаме да направим всичко възможно и да ги подпомогнем", добави Ани Филипова.

За нея сега имаме много повече възможности да помагаме и да се организираме в каузи чрез социалните мрежи и бездействието е неоправдано.

Друга нейна кауза е грижата за природата и ограничаване негативното влияние на човека върху климата, от което следват промени, правещи живота на планетата ни много труден.

Според Ани Филипова темата е все по-актуална, а човечеството вече е направило стъпка тапред по отношение на климатичните промени и връщане назад няма.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.