След това в района е било обявено 38-часово примирие

Деветима човека са убити и 17 са ранени при артилерийски обстрел днес срещу предградие на южния украински град Запорожие. Това съобщи онлайн заместник-кметът Анатолий Куртиев, цитиран от Ройтерс.

По думите му след това в района е било обявено 38-часово примирие. Запорожие е атакуван от руските сили с миномети, танкове, хеликоптери и ракетни системи, добави той.

Кметът на столицата Киев Виталий Кличко призова Западът да достави оръжия на Украйна за войната ѝ срещу Русия. "Моля, помогнете ни", казва бившия професионален боксьор в изявление за италианския "Кориере дела сера", публикувано днес и цитирано от ДПА.

Той казва, че Украйна е в състояние сама да затвори въздушното си пространство, но за това се нуждае от "съответните оръжия". Кличко посочва, че досега в Киев са убити повече от 200 цивилни и че в града все още пребивават около два милиона от жителите му. Кметът призовава Запада да спре икономическите си отношения с Русия, защото "Путин използва всяко евро, за да укрепи армията си".

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА