По думите му властта ще преодолее без затруднения евентуален вот на недоверие

"Беше смущаващо да видим, че Гешев взема страна. Прокуратурата саботира разследването за корупция по високите етажи на властта. ДФИ има документ за нанесена щета на държавата от 560 млн. лева. Не само има основания за задържането на Борисов, но и прокуратурата трябваше да се самосезира за процесуално-следствени действия". Това заяви за "Твоят ден" Петър Куленски, зам.-председател на ПГ на "Продължаваме Промяната" и член на Правната комисия в НС.

По думите му прокуратурата "мачка" сигналите срещу бившите управляващи. "Действията на МВР бяха навременни и необходими по отношение на Борисов. Прокуратурата трябва да събере данни за това дали държавата е ощетена", сподели Куленски. И уточнява, че властта ще преодолее без затруднения евентуален вот на недоверие.

Според него е смущаващо изтичането на показанията на Петков и трябва органите да се самосезират. "Течът според мен е от страна на прокуратурата", смята той. И допълва, че управляващата коалиция стои стабилно и е консолидирана.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.