Според нея МВР постигна целта си - да бъде образувано производство

"МВР постигна целта си - да бъде образувано производство. Всяка от страните успя да уязви другата, всяка постигна частичен успех. Нарушението в акцията е липсата на присъствието на следовател. Има три възможни сюжетни линии за условията на неотложност при ареста на Борисов. Има два сигнала - от Божков и от БОЕЦ. Може да има и евентуално сътрудничество между нашата и Европейската прокуратура. Освен това са налични констатациите в МФ - два доклада от миналото лято и от четвъртък". Това заяви доц. Наталия Киселова, специалист по Конституционно право, в ефира на "Твоят ден". 

Според нея Божков може да е сигнализирал Европрокуратурата, но да не е бил разпитан. "По отношение на 19-те обвинения срещу него, неговата дейност е, освен да признае за извършени престъпления, да обвини и други. Той може бъде разпитан както в Дубай, така и в друга страна. В България е възможно да се изземат показания онлайн заради епидемичната обстановка", посочи тя.

Борисов, Арнаудова и Горанов обжалват задържането си

"Няма пречка български гражданин, за който има съмнения за извършено престъпление, да бъде задържан. Нямаше неизпълнение на закона. Асен Василев е внесъл доклад за разходване на евросредства. Прокуратурата претендира това да бъде казус на спецпрокуратурата, но тъй като става дума за изнудване, случаят премина в компетентността на СГС с назначен следовател", обясни доц. Киселова. По думите й Петков по-скоро е подал сигнал, а не е дал показания по казуса "Борисов". 

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook