Иван Белишки каза, че от есента досега е ходил няколко пъти до Украйна

Иван Белишки е мъжът, който по време на протест срещу войната в Украйна, изгори руското знаме. „Твърдо заставам зад постъпката си. Ръководството на Руската федерация показа, че проблемът няма да бъде решен по дипломатичен път. Те провеждат една изключително нехуманна и неконвенционална война, използват касетъчни боеприпаси, атакуват парамедици, атакуват жилищни квартали, избиват цивилни”, коментира Белишки.

Той е посетил няколко пъти Украйна от есента досега. Последното му пътуване било с хуманитарна мисия. „Занесохме бронежилетки, протектори, модулни ръкави, каси, продоволствие за населението. Буквално преди седмица ги занесохме”, заяви Белишки.

„Доставката беше набавена с дарения. Съвсем легално, това са защитни средства, които минават като хуманитарна помощ – на тази екипировка целта е да защитава, не да убива. Говорим за помощ, която е с цел да защитава военнослужещи, население, както и пожарникарско оборудване, което е належащо в случая”, подчерта той. 

Той отказа да каже откъде идват тези дарения. „Това са частни дарители. Тук не говорим за държавни органи. Доставихме и три буса хуманитарна помощ”, заяви Белишки, който е кметски син. 

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.