По информация от украинските власти ударена е сграда на Червения кръст

Руските сили са нанесли удар по сграда на Червения кръст в обсадения украински пристанищен град Мариупол, съобщи Киев днес. Официални лица предупреждават за разрастваща се хуманитарна катастрофа.

В Мариупол окупаторите са се прицелили в сградата на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК), заяви украинският оамбудсман Людмила Денисова в изявление в социалните мрежи. И добавя, че сградата е била подложена на обстрел от самолети и артилерия, съобщава "Дейли Мейл". Нападението бе извършено, ден след като МКЧК призова Украйна и Русия да се споразумеят за доставянето на помощи и безопасната евакуация на цивилните от града, където жизнените сили бързо свършват.

СЛЕД РАЗГОВОР НА МАКРОН С ПУТИН: Няма пробив за трагичната ситуация в Мариупол

По-рано апокалиптични кадри от дрон показаха нивото на разрушенията в града, където днес кметството заяви, че войските на Владимир Путин са отвлекли 70 жени и медици от родилен дом и са ги отвели в Русия.

Шокиращо видео от въздуха показва мащаба на разрушенията на този живописен пристанищен град, в който преди 24 февруари живееха 400 000 души. Сега повече от 20 000 жители на града са отведени "против волята им" в Русия, където са им конфискувани документите за самоличност, съобщи кметството в канала си в Telegram.

Информацията не може да бъде проверена независимо, тъй като Мариупол е под обсада и интензивни бомбардировки, а комуникациите до голяма степен са прекъснати.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА