Тя е магистър по национална сигурност и бакалавър по финанси

Премиерът Кирил Петков назначи за заместник-министър на електронното управление Адриана Попова. Тя е магистър по национална сигурност и бакалавър по финанси.

През 2017 г. и през 2013 г. Попова е началник на кабинета на заместник министър-председатели в две служебни правителства. Между 2015 г. и 2017 г. тя е изпълнителен директор на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии и член на Съвета за електронно управление към Министерския съвет. В периода 2011 г. и 2013 г. е съветник на министъра на външните работи.

Отменена е заповедта за назначаване на Иван Демерджиев

С друга заповед на премиера Кирил Петков за заместник-изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните е назначена проф. Оля Караджова. От длъжността е освободен Николай Роснев. 

Караджова е магистър по растителна защита, а от 2015 г. до момента е професор по Ентомология в Института по почвознание, агротехнология и защита на растенията „Н. Пушкаров“, като преди това е била доцент в същата институция. През периода 2004–2012 г. проф. Караджова е била директор на Института за защита на растенията, гр. Костинброд.

Димитър Киров и Янита Манолова са назначени за заместник-председатели на Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет.

Йордан Божилов е назначен за заместник-министър на отбраната

Димитър Киров има магистърска степен по право и е завършил магистратура по инженерна химия. В продължение на десет години Киров е работил в Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет, където  е заемал различни ръководни позиции. През последните две години той работи като държавен експерт в Държавната агенция за закрила на детето.

Янита Манолова притежава богат опит в системата на социалното подпомагане. В периода 1993-2003 г. е била ръководител на Общинската служба за социално подпомагане в Община Бяла, обл. Русе, след което 6 години е директор на дирекция „Социално подпомагане“ в Бяла. От септември 2009 до октомври 2016 г. е заместник-изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане, после поема поста директор на дирекция „Социална дейност и адаптация“ в Държавната агенция за бежанците. Преди назначаването си за заместник-председател на Държавната агенция за бежанците работи в отдел „Административно обслужване и човешки ресурси“ в Министерството на културата.

От постовете са освободени Даниел Инджиев и Лиляна Станкова-Пройчева.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.