Според проучване 11% от хората на възраст между 16 и 24 години във Великобритания изпитват чувство на самота

Принц Уилям и съпругата му Кейт изпратиха послание, чрез радиообръщение, насърчаващо всеки британец да откликне и да окаже помощ на нуждаещ се самотен човек, съобщи Ройтерс.    

„Минутата за психично здраве“, с участието на двете кралски особи, беше излъчена по повече от 500 радиостанции. Според организаторите около 20 милиона души са чули призива на Кейт и Уилям.

Хари, Меган и принц Андрю останаха без покана за годишнината на кралица Елизабет II

Намирането на адекватно решение на предизвикателствата на психичното здраве е изключително важна тема за тях. Внукът на кралица Елизабет Втора е споделял и преди за своите чувства и борба със самотата, след смъртта на майка си принцеса Даяна, която загина в автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г.

Според данни от проучване 11% от хората на възраст между 16 и 24 години във Великобритания, изпитват чувство на самота, повече отколкото във всяка друга възрастова група. Друга анкета показва, че голяма част от младите хора се чувстват неудобно да потърсят помощ.

Шарлот - малката чаровница на британското кралско семейство (ГАЛЕРИЯ)

„Последните две години наистина ни напомниха за значението на човешките взаимоотношения", каза Уилям в радио интервю, излъчено по повод Седмицата на осведомеността за психичното здраве.

„Ако мислите, че някой, когото познавате, се чувства самотен, просто му позвънете, изпратете съобщение, или почукайте на вратата му", добави Кейт. Посланието на двамата завърши с думите на Уилям: „Извинявам се за прекъсването на всяка радиостанция в страната, но ако хората „прекъснат“ самотата в живота на друг човек, ще помогнат”.

Кралица Елизабет като Барби (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА