Разпоредена е спешна евакуация на подземната железница

Паника настъпи тази сутрин в метрото в Букурещ, след като влак с пътници заседна, а в един от вагоните се появи задушлив дим. От "Метрорекс" заявиха, че става въпрос за техническа повреда. Наложи се намесата на пожарникарите, които евакуираха един по един хората на релсите, преведоха ги през тунела и след това ги изведоха на повърхността. Стотици други пътници са били евакуирани от близките станции. В района пристигнаха десетки линейки, екипи на аварийната спасителна служба (SMURD) и линейки. На 25 пътници беше оказана медицинска помощ.

„Метрорекс“ съобщи, че влакът е имал техническа повреда. Машинистът се е опитал да рестартира влака, което не е било възможно. Пътниците били свалени в тунела, след като е изключено напрежението, а всичко това се е случило под прякото наблюдение на специалните екипи. Евакуирани са 172-ма души от линията на метрото. Вероятната причина за пожара в метрото е пламък в кутия с проводници на нивото на релсите, от която е излязъл дим.

Префектът на столицата Тони Гребла заяви, че ще започне разследване, за да се установи причината за пожара на метростанцията. "Ще бъде проведено разследване, за да се определи причината за пожара, а въз основа на резултатите от разследването ще бъдат предприети и съответните действия. Имаше достатъчно пожарникари, които да помогнат за насочването на хората към изходите на метрото", каза той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС