МОМ заяви, че са спасени 24 души, пътували с лодката

Седемдесет и пет души са обявени за изчезнали и един е загинал, след като претоварена лодка с мигранти потъна край Тунис, предаде Ройтерс, като цитира информация на Международната организация по миграцията (МОМ) и представител на силите за сигурност.

МОМ заяви, че са спасени 24 души, пътували с лодката. Тя е тръгнала от бреговете на Зуара и е потънала във водите край туниския град Сфакс. Представител на силите за сигурност на Тунис съобщи, че бреговата охрана е открила тялото на един загинал и продължава издирването на 75 други, които са изчезнали.

С увеличаването на опитите за преминаване на Средиземно море от Тунис и Либия към Италия през последните месеци край бреговете на Тунис се удавиха десетки мигранти. Стотици хиляди успяха да завършат опасното пътуване през последните години.

По данни на Върховния комисар на ООН за бежанците през 2021 г. в Италия са пристигнали над 123 000 мигранти, в сравнение с над 95 000 през предишната година.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БТА