Магдалина Миневска спечели златен медал на обръч, а Лъчезара Пекова взе бронз на топка

Магдалина Миневска спечели златен медал на обръч, а Лъчезара Пекова взе бронз на топка на финалите на отделните уреди на международния турнир по художествена гимнастика в Портимао (Португалия).

България с 5 медала от Световната чалъндж купа по художествена гимнастика

Българката получи оценка от 30.900 точки и заслужи титлата. Миневска се нареди още четвърта на лента с 26.450 точки и пета на бухалки с 26.600 точки. Тя не беше сред финалистките на топка.

Втората българка Лъчезара Пекова стана трета на топка с оценка 28.150 точки. Тя завърши още четвърта на обръч с 27.950 точки и осма на лента с 23.350 точки, но не участва на финала на бухалки.

Магдалина Миневска е дебютантка на такъв форум. Тя излезе с желание, не се пести и показа всичко, което може. Допусна грешки, които я лишиха от медал в многобоя, но на финала на обръч показа отлична игра и грабна титлата на уреда с най-високата оценка при жените на турнира.

Боряна Калейн с два златни и два сребърни медала от Световната купа в Баку

Шампионка на бухалки стана Фани Пигнички (Унгария) с 28.650 точки, на лента златото взе Сара Мариоти (САЩ) с 27.000 точки, а на топка първа е Аналийз Драган (Румъния).

От петък до неделя в Портимао ще се проведе Световна чалъндж купа, на която ще участват българките Ева Брезалиева и Магдалина Миневска.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА